Jó szórakozást Norbert, Cintia!   2023. jún. 06. kedd | | 23. hét | Internet-idő: @675 
  

  

 


 
 
©Video Brothers Kft.  2005-2014Trója
(Troy)


 DVD-n   

Kiadás: 2004.

Játékidő: 165 perc

Rendező:
Wolfgang Petersen

Főszereplők:
Brad Pitt
Orlando Bloom
Diane Kruger
Julie Christie
Sean Bean

Műfaj:
történelmi film, kalandfilm

Hang:
magyar 5.1 Dolby Digital
angol 5.1 Dolby Digital

Feliratok:
magyar, angol, bolgár , horvát, román, szerb, szlovén

 Brad Pitt

 Orlando Bloom

 Diane Kruger

 Sean Bean

Tartalom:

Amióta világ a világ, a férfiak háborúkat vívnak. Hol a hatalomért, hol a dicsoségért, hol a becsületért, hol a szerelemért...

Az ókori Hellászban az irodalom talán legismertebb szerelmespárja - Parisz, Trója hercege (Orlando Bloom) és Heléna, a spártai hercegno (Diane Kruger) - ártatlan találkozásából akkora háború robban ki, ami egy egész civilizáció végromlását fogja eloidézni.
Parisz elszereti és elrabolja Helénát férjétol, Meneláosz királytól (Brendan Gleeson), és ez nem maradhat megtorlás nélkül. És aki Meneláoszt sérti meg, az megsérti bátyját is, Mükéne hatalmas királyát, Agamemnónt (Brian Cox), aki azonnal hadba hívja a görög seregeket, hogy Trója ellen vonuljanak, visszaszerezzék Helénát és fivére becsületét. Agamemnónnak kapóra is jön ez az eset, hiszen végtelen kapzsiságában régóta feni a fogát Ilionra: ha elfoglalja Tróját, övé a teljes Égei-tenger, és megerosíti hatalmát máris óriási birodalma felett. Ilion, a fallal körülvett város, amit Priamosz király (Peter O Toole) irányít és fia, a nagy Hektór herceg (Eric Bana) véd, olyan fellegvár, amit még soha egyetlen sereg sem tudott bevenni.
Hogy Trója gyoz, vagy elbukik, az egyetlen ember döntésén múlik: sikerül-e megnyerni a háborúnak Akhilleuszt (Brad Pitt), az ókor leghatalmasabb és legtekintélyesebb hadvezérét?
Akhilleusz öntörvényu, lázadó és a szóbeszéd szerint sebezhetetlen, nem hódol be senkinek és semminek, csak saját dicsoségéért harcol. Az örök hírnév iránti csillapíthatatlan étvágya veszi rá, hogy Trója alá vonuljon Agamemnón zászlaja alatt - de végül a szerelem lesz az, ami meghatározza sorsát.
Két civilizáció fog összecsapni a becsületért és a hatalomért. Ezrek fognak elesni a dicsoségért vívott harcban. És egy egész nép fog eltunni a föld színérol - a szerelemért.


A 2004-es éves év talán legnagyobb szabású filmje az európai irodalom legnagyobb szabású muve, Homérosz Iliásza alapján teremti újra a trójai háború izgalmait.