Jó szórakozást Orbán!   2022. máj. 25. szerda | | 21. hét | Internet-idő: @860 
  

  

 


 
 
©Video Brothers Kft.  2005-2014Bíbor folyók
(Les rivieres pourpres)


 DVD-n   

Kiadás: 2000.

Játékidő: 105 perc

Rendező:
Mathieu Kassovitz

Főszereplők:
Jean Reno
Vincent Cassel
Nadia Fares
Dominique Sanda
Karim Belkhadra

Műfaj:
krimi, thriller

Hang:
magyar 5.1 Dolby Digital
angol 5.1 Dolby Digital
francia 5.1 Dolby Digital

Feliratok:
magyar, angol, cseh, lengyel, bolgár , horvát, román

 Jean Reno

 Vincent Cassel

Tartalom:

A világtól távol, a hegyek között egy közrendőr sírrongálási ügyben nyomoz. Tőle csupán nyolc kilométerre, a völgyben megbúvó egyetem közelében a Párizsból érkezett szuperzsaru egy különös gyilkosságot igyekszik megfejteni. Az áldozatot, az egyetem tanárát, embrionális pózban egy függőleges sziklafalra kötötték; de előtte levágták mindkét kezét, és kivájták a szemét.
Az egyetem zárt világában, a félhomályos könyvtárban és az ódon irodákban a felügyelő különös titkok nyomába ered. Nem is sejti, hogy a néhány faluval odébb zajló rutinnyomozás és az ő esete összefügg. Újabb, kegyetlenül meggyilkolt áldozatokra bukkannak. A nyomozásban- és a párizsi rendőr szívében - egyre nagyobb szerepet kap Fanny, a helyi hegyimentő.
Amikor a két detektív találkozik, és rájönnek, hogy a sírfosztogató és a sorozatgyilkos ugyanaz a személy, az ügy nem lesz egyszerűbb - és csak kicsivel kerülnek közelebb a misztikus, vérfagyasztó eset megoldásához.
Mathieu Kassovitz, a Gyűlölet rendezője filmjét a kritikusok egytől-egyig a Hetedikhez hasonlítják: a film vérfagyasztó részletei, komor világa és az ördögi sorozatgyilkos nyomába eredő rendőrök mániákus elszántsága mind a klasszikus thrillerhez teszik hasonlóvá.