Jó szórakozást Fábián, Sebestyén!   2021. jan. 20. szerda | | 03. hét | Internet-idő: @575 
  

  

 


 
 
©Video Brothers Kft.  2005-2014Végtelen szerelmesei - Az Apollo-program 1-3
(From the Earth to the Moon 1-3)


 DVD-n   

Kiadás: 1998.

Játékidő: 180 perc

Rendező:
David Carson

Főszereplők:
Sally Field
Ronny Cox
Tony Goldwyn
Tom Hanks
Cary Elwes
Chris Isaak
Ted Levine

Műfaj:
dokumentum film, ismeretterjesztő, akció

Hang:
magyar 2.0 Stereo
angol 5.1 Dolby Digital
olasz 2.0 Stereo

Feliratok:
magyar, angol, horvát, olasz, szlovén

 Tom Hanks

Tartalom:

1. RÉSZ: ELŐKÉSZÜLETEK 1961. április 12-én a Szovjetunió fellőtte az első embert az űrbe, és ez hideg zuhanyként éri az amerikaiakat. Kennedy elnök azonban fegyverbe hívja a nemzetet, és ez új lendületet ad az űrprogramnak: a cél az, hogy az amerikaiak juttassák az első embert a holdra, méghozzá még az évtized vége előtt. 1961. május 5-én Alan B. Shepard, Jr. 15 perc 22 másodperces űrutazást tesz a Freedom 7 fedélzetén, és ezzel kezdetét veszi a Mercury-program, ám a holdra jutásig még rengeteg a tanulnivaló, az idő viszont kevés. Jim Lovellnek, Buzz Aldrinnak, Ed White-nak, Neil Armstrongnak és más űrhajósoknak kell kockáztatniuk az életüket, mielőtt az első Apollo elindulhat a kozmoszba.

2. RÉSZ: TRAGIKUS KEZDET 1967. január 27. Az Apollo 1 repülésének előkészítése során Gus Grissom, Ed White és Roger Chaffee asztronautákkal rutinpróbát végeznek a parancsnoki kabinban, ám az egyszerű teszt tragédiába torkollik, amikor egy kis elektromos tűz lángoló pokollá változtatja az űrhajót, mielőtt az elhagyhatta volna a földet. Az egész nemzet gyászolja az életüket vesztett űrhajósokat, egy akadékoskodó szenátusi bizottság azonban a teljes Apollo-programot szeretné leállítani a rendkívüli kapkodás és a hatalmas anyagi ráfordítás miatt, amely Kennedy elnök álmának megvalósításához szükséges.

3. RÉSZ: TÚL A GRAVITÁCIÓN 19 hónappal és 6 legénység nélküli repüléssel az Apollo 1 tragédiája után Wally Schirra, Don Eisele és Walt Cunningham arra készülnek, hogy az amerikai űrhajózás történetében először egyszerre hárman utazzanak egy űrhajó az Apollo 7 fedélzetén. Az előkészületek minden lépését egy dokumentumfilmes stáb követi, és mivel ezúttal senki sem engedhet meg magának olyan hibát, amely veszélybe sodorhatja a küldetést, és amely újabb emberi életeket követelhet, mindenki a lehető legóvatosabb, mindent a lehető legnagyobb gonddal ellenőriznek, így amikor megkezdődik a visszaszámlálás, minden tökéletesen a helyén van, hogy a tökéletesen kiképzett és mindenre elszánt legénység elindulhasson.