Jó szórakozást Orbán!   2022. máj. 25. szerda | | 21. hét | Internet-idő: @838 
  

  

 


 
 
©Video Brothers Kft.  2005-2014Blueberry - A fejvadász
(Blueberry)


 DVD-n   

Kiadás: 2005.

Játékidő: 124 perc

Rendező:
Jan Kounen

Főszereplők:
Vincent Cassel
Michael Madsen
Eddie Izzard
Geoffrey Lewis
Temuera Morrison

Műfaj:
akció, western

Hang:
magyar 5.1 Dolby Digital
angol 5.1 Dolby Digital
francia 5.1 Dolby Digital

Feliratok:
magyar, francia

 Vincent Cassel

 Michael Madsen

 Eddie Izzard

 Geoffrey Lewis

 Temuera Morrison

Tartalom:

A tizenéves Mike Blueberry az 1870-es években települ át Luisianából a délnyugatra. Érkezését követően nem sokkal összetűzésbe kerül egy helyi rosszfiúval, Wallace Sebastian Blounttal. A csetepaté során Mike szerelme, a prostituált Madeleine életét veszti, a sebesült fiú pedig elmenekül a városból. Életét egy indiánok törzsnek köszönheti, akik rátalálnak, és befogadják maguk közé.

Évekkel később Blueberry visszatér a fehérek világába, ő lesz Palomitó város seriffje. Egy nap a helyi italmérésben verekedés robban ki, a bajkeverők egyikéről, Prositról pedig kiderül: valójában Werner Amadeus von Luckner báró, aki már sok ellenséget szerzett magának. Ráadásul von Luckner birtokában van egy puska, amely egy halott helybelié volt - Prosit első számú gyanúsítottá lép elő a gyilkosság ügyében. Az emberek felháborodottan meg akarják lincselni a bárót, de Blueberry megmenti őt, hogy átadhassa két fejvadásznak. Prositnak azonban sikerül egérutat nyernie.

Majd felbukkan a városkában a halottnak hitt Wallace, oldalán a szintén nem patyolattiszta multú, gazdag Sullivannel. A két férfi betársul Prosithoz, együtt szervezik a nagy aranyrablást. Az éber Blueberry természetesen tudomást szerez Wallace-ék tervéről. Jól tudja, hogy az indiánok kincseit egy rejtélyes szellem őrzi. Runi, sámán "fivére" segít neki, aki különleges képességekkel ruházza fel, amelyek segítségével élőkkel és holtakkal egyaránt szembeszállhat...