Jó szórakozást Fábián, Sebestyén!   2021. jan. 20. szerda | | 03. hét | Internet-idő: @637 
  

  

 


 
 
©Video Brothers Kft.  2005-2014Good Night and Good Luck.
(Good Night and Good Luck.)


 DVD-n   

Kiadás: 2005.

Játékidő: 93 perc

Rendező:
George Clooney

Főszereplők:
George Clooney
Jeff Daniels
Robert Downey Jr.
Alex Borstein
David Strathairn

Műfaj:
igaz történet, dráma, politikai

Hang:
magyar 5.1 Dolby Digital
angol 5.1 Dolby Digital

Feliratok:
magyar

 George Clooney

 Robert Downey Jr.

Tartalom:

A film az 50-es évek Amerikájában játszódik, amikor a televíziós hírműsor műfaja még gyerekcipőben járt. A film a tévéhíradó úttörője, Edward R. Murrow (David Strathairn), valamint Joseph McCarthy szenátor és az Amerikaellenes Tevékenységet Vizsgáló Kongresszusi Bizottság között valójában is megtörtént konfliktust mutatja be.
Úttörő jelentőségű munkája során Murrow-t és elkötelezett csapatát, Fred Friendly (George Clooney) producer és (Robert Downey Jr.) vezetésével egy új cél vezérli, hogy a CBS hírstúdiójából beszámoljon a tényekről és felvilágosítsa a közönséget. A céggel és a szponzorokkal dacolva vizsgálják ki McCarthy szenátor kommunistaüldözései alatt elkövetett hazugságait és leplezik le rémhíreit. Ez nyilvános viszállyá fajul, amikoris a szenátor válaszlépésként azzal vádolja meg a műsorvezetőt, hogy kommunista.

A CBS csapata a félelem és megtorlások ellenére sem adja fel, kitartásuk pedig végül kifizetődik, amikor McCarthy-t a Szenátus elé állítják, megfosztják hatalmától és felfedik hazugságait. Örökségük mindmáig töretlenül tovább él, és mértékadónak számít a minőségi tévéhíradók számára.