Jó szórakozást Illés!   2024. júl. 20. szombat | | 29. hét | Internet-idő: @947 
  

  

 


 
 
©Video Brothers Kft.  2005-2014A.I. - Mesterséges értelem - szinkronizált változat
(A.I.)


 DVD-n   

Kiadás: 2001.

Játékidő: 140 perc

Rendező:
Steven Spielberg

Főszereplők:
Jude Law
Haley Joel Osment
Brendan Gleeson
Frances O'Connor
William Hurt

Műfaj:
sci-fi, dráma

Hang:
magyar 5.1 Dolby Digital
angol 5.1 Dolby Digital

Feliratok:
magyar, angol

 Haley Joel Osment

 Brendan Gleeson

 William Hurt

Tartalom:

A XXI. század közepére eltűnik az általunk ismert világ. Az általános felmelegedés következtében a sarki jégtakarók elolvadnak, és a világtenger emelkedő szintje elborítja a kontinensek part menti addig legsűrűbben lakott részeit. Az emberiség egy tudományos felfedezésnek köszönheti a túlélést: a szuperintelligens, saját létezésükről is tudó komputerek segítették át a Földet a katasztrófa évein.

fejlődés azonban nem áll meg. Az újfajta komputerből újfajta robotok készülnek. Prototípusa első darabjaként elkészül a robotfiú, akit egy gyerekét éppen elvesztett párnak adnak kipróbálásra. A világban, ahol a robotok álmodni és szeretni képesek, ez a robot többre vágyik, mint géptársai közül bárki. Ám sokan vannak, akik félnek az értelmes gépektől, és semmiképp sem akarják, hogy a kísérlet sikerüljön...

Stanley Kubrick évtizedek óta dédelgetett álmát, a történet megfilmesítését, a MESTER halála után barátja, Steven Spielberg valósította meg, a lehető legmesszebbmenőkig ragaszkodva Kubrick elképzeléseihez!