Jó szórakozást Orbán!   2022. máj. 25. szerda | | 21. hét | Internet-idő: @832 
  

  

 


 
 
©Video Brothers Kft.  2005-2014Számat figyeld!
(Sur Mes Lévres)


 DVD-n   

Kiadás: 2001.

Játékidő: 115 perc

Rendező:
Jacques Audiard

Főszereplők:
Vincent Cassel
Bernard Alane

Műfaj:
akció, dráma

Hang:
magyar 5.1 Dolby Digital
francia 5.1 Dolby Digital

Feliratok:
magyar, angol

 Vincent Cassel

Tartalom:

Carla (Emmanuelle Devos – Ha te nem lennél, Halálos szívdobbanás) átlagos kinézetű, visszahúzódó és hallássérült lány, aki munkahelyén, az építési cég irodájában állandóan ki van téve férfi kollégái kicsinyes tréfálkozásainak. Hogy könnyítsen túlhajszolt munkatempóján, asszisztenst kér maga mellé, egy vonzó külsejű férfit. Az állásra jelentkező Paul (Vincent Cassel – Gyűlölet, Bíbor folyók, Ocean’s Twelve – Még eggyel nő a tét, Kisiklottak) épp most szabadult a börtönből, és bár az új munkával nehezen boldogul, igyekszik a lehető legjobban dolgozni. Helyzete azonban korántsem felhőtlen, hiszen hirtelen régi hitelezői is megjelennek, neki pedig törlesztenie kell.
Carla és Paul csakhamar ráébred, hogyan tudnának egymás segítségére lenni: a férfi segít a gúnyolódások elhárításában és önbizalma visszanyerésében, a nő pedig szájról olvasó képességével segít elkövetni a nagy balhét…

Különös kettősük csakhamar szembeszáll mindennel és mindenkivel, aki valaha is ellenük fordult…

Jacques Audiard, a mozikban nemrég óta futó Halálos szívdobbanás rendezője előző, 2001-es filmjében is ügyes és egyedi módon vegyíti a hitchcocki thriller izgalmát a dráma mélységével, miközben egy különös férfi-nő viszony is kibontakozik a szemünk előtt. Filmjének külön erőssége a két főszereplő színészi játéka; Vincent Cassel és Emmanuelle Devos, a kortárs francia (és ma már egyben nemzetközi) film két sztárja bámulatba ejtő hitelességgel alakítja az átlagembert, akiből egyszer csak előtör a szunnyadó feszültség.