Jó szórakozást Sára, Márió!   2021. jan. 19. kedd | | 03. hét | Internet-idő: @227 
  

  

 


 
 
©Video Brothers Kft.  2005-2014Capote
(Capote)


 DVD-n   

Kiadás: 2005.

Játékidő: 110 perc

Rendező:
Benet Miller

Főszereplők:
Philip Seymour Hoffman
Clifton Collins Jr.
Catherine Keener
Bob Balaban
Bruce Greenwood

Műfaj:
igaz történet, thriller, dráma

Hang:
magyar 5.1 Dolby Digital
angol 5.1 Dolby Digital
cseh 5.1 Dolby Digital
lengyel 5.1 Dolby Digital

Feliratok:
magyar, angol, arab, bolgár , cseh, dán, finn, görög, horvát, izland, lengyel, norvég, román, svéd, szerb, szlovén , török

Tartalom:

1959 novemberében egy kansasi család megdöbbentő lemészárlása felkelti Truman Capote (Philip Seymour Hoffman), az Álom luxuskivitelben ünnepelt írójának figyelmét. Gyerekkori barátjával, a Ne bántsátok a feketerigót! című regényt írójával, Harper Leevel (Catherine Keener) közösen nyomozni kezd a helyszínen, s különc megjelenése ellenére elnyeri a helybéliek szimpátiáját. Capote szoros barátságba kerül az időközben elfogott gyilkosokkal, s ahogy közeledik a kivégzés időpontja, a gyilkosságokat tárgyaló könyv, a Hidegvérrel - amely alapjaiban változtatja meg az amerikai irodalomat - írása egyre jobban megviseli és drasztikusan megváltoztatja az írót.

Az alakításáért Oscar-díjban* részesült Hoffman (2005. legjobb férfi főszereplő) és Keener, valamint a korábbi Oscar-nyertes* Chris Cooper (2002. legjobb férfi epizódszereplő, Adaptáció) teljesítménye meggyőzte a kritikusokat arról, hogy a Capotet kiáltsák ki az év filmjének.