Jó szórakozást Sára, Márió!   2021. jan. 19. kedd | | 03. hét | Internet-idő: @287 
  

  

 


 
 
©Video Brothers Kft.  2005-2014Szabadság vihara
(Freedom\'s Fury)


 DVD-n   

Kiadás: 2006.

Játékidő: 90 perc

Rendező:
Colin Keith Gray , Megan Raney

Főszereplők:
Bolvári Antal
Bük János
Csoóri Sándor
Viktor Ageyev

Műfaj:
dokumentum film, történelmi film, magyar film

Hang:
magyar 5.1 Dolby Digital
magyar Sourround
német 5.1 Dolby Digital

Feliratok:
magyar

Tartalom:

1956. december 6. A melbourne-i olimpia vízilabda negyeddöntőjében a magyar és a szovjet csapat méri össze erejét. Alig egy hónappal a magyar forradalom drasztikus leverése után a medencében immáron egyenlő feltételek mellett politikai eseményektől feltüzelt játékosok küzdenek.
A magyarok 4-0-ás vezetésénél Prokop, a szovjet center lekönyökli Zádor Ervint a magyar válogatott fiatal játékosát úgy, hogy a bőr közvetlen a szeme alatt csúnyán felreped. Ömlő vére megfesti a medence vizét. Amikor a vérző játékos végig vonul a tribün előtt, az extázisban lévő szurkolók között is elszabadulnak az indulatok, és a mérkőzést magyar győzelemmel lefújják. Az aranyérem átvétele után azonban Zádor és a fél csapat soha többet nem tér haza Magyarországra.

A 90 perces izgalmas dokumentumfilm producerei Lucy Liu, Quentin Tarantino és Andrew G. Vajna. Az alkotók célul tűzték ki, hogy filmjük a fiatal közönség számára is világosan tárja fel az 1956 őszén a szovjet uralom alól fellázadó magyarok történetét, és tették feledhetetlenné a híres-hírhedt, véres vízilabda-mérkőzés párhuzamával.
A film a melbourne-i ellenfelek ötven évvel későbbi budapesti találkozójában csúcsosodik ki. Zádor Ervin és egykori csapatának nyolc, még élő tagja ismét szemtől szemben találják magukat az egykori ádáz vetélytársakkal.

Extrák:

Kimaradt jelenetek
Kisfilm
Videonapló Dennis Gansel rendezővel
Interjú
Előzetes
Audiókommentár
Audiokommentár Dennis Gansel rendezővel