Jó szórakozást Andrea, Ilma!   2021. ápr. 18. vasárnap | | 15. hét | Internet-idő: @867 
  

  

 


 
 
©Video Brothers Kft.  2005-2014Ghost in the Shell - Páncélba zárt szellem
(Ghost in the Shell)


 DVD-n   

Kiadás: 1995.

Játékidő: 79 perc

Rendező:
Mamoru Oshii

Főszereplők:
rajzfilmfigurák

Műfaj:
anime, rajzfilm

Hang:
magyar 5.1 Dolby Digital
magyar 2.0 Stereo
japán 5.1 Dolby Digital

Feliratok:
magyar

Tartalom:

2029-et írunk. A humán értékek jelentősségüket vesztették: a világot az irányítja, aki a legtöbb információval bír, így az emberek rácsatlakoztak egy globális hálózatra, amely az élet valamennyi területét befolyásolja. Talán ezért is akarják olyan sokan feltörni. A technoterroristák megakadályozására jött létre a Section 9 névre hallgató különítmény, amely kibernetikus beültetésekkel felturbózott kommandósokból áll. Emberfeletti lények ők, gépi segítséggel agyuk és izomzatuk sokkal többre képes, mint egy átlagemberé, de létük bizonytalanságának is ez jelenti alapját.

A géptestben lakozó Kusanagi Motoko őrnagy egy különösen veszélyes bűnöző, a Bábjátékos után nyomoz, aki testről testre vándorol, ezért kilétét szinte képtelenség meghatározni. Közben megmagyarázhatatlan esemény történik: egy kiborg-gyártó üzem magától összeszerel egy új fémtestet, amelyben különleges értelem, a Szellem nyomaira bukkannak...

Shirow Masamune 1989-ben íródott mangájából Mamoru Oshii 1995-ben forgatott szenzációsan zavarba ejtő animét. A látványos akciójelenetekkel tarkított szövevényes nyomozás során a tudományos fantasztikum egyik legizgalmasabb kérdése kerül boncasztalra: az elgépiesedett világban hol ér véget az ember és hol kezdődik a robot?