Jó szórakozást Buda, Richárd!   2020. ápr. 03. péntek | | 14. hét | Internet-idő: @766 
  

  

 


 
 
©Video Brothers Kft.  2005-2014Dreamgirls
(Dreamgirls)


 DVD-n   

Kiadás: 2006.

Játékidő: 125 perc

Rendező:
Bill Condon

Főszereplők:
Jamie Foxx
Beyoncé Knowles
Eddie Murphy
Danny Glover
Jennifer Hudsonj

Műfaj:
musical, zenés film

Hang:
magyar 5.1 Dolby Digital
angol 5.1 Dolby Digital
cseh 5.1 Dolby Digital
lengyel 2.0 Stereo

Feliratok:
magyar, angol, arab, bolgár , cseh, horvát, izland, lengyel, portugál, román, svéd, szlovén

 Beyoncé Knowles

 Eddie Murphy

 Danny Glover

Tartalom:

A film egy női énektrió, a The Dreamettes sorsát követi nyomon a hatvanas évek elejétől a hetvenes évek közepéig. Egy tehetségkutató versenyen fedezi fel őket Curtis Taylor, az ambiciózus menedzser, és felajánlja nekik életük nagy dobását: vokalisták lehetnek a híres énekes, James Villám Early mögött. Curtis elkezdi kialakítani a lányok imidzsét és hangzását, majd végül lehetőséget ad nekik, hogy külön is megméressék magukat, mint a The Dreams trió.

A rivaldafény azonban lassacskán a gyönyörű Deenára összpontosul, mígnem a kevésbé vonzó Effie végleg kiszorul a csapatból. Noha a Dreams végül befut, a lányoknak hamarosan rá kell ébredniük, hogy a hírnév és a gazdagság ára talán jóval magasabb, mint hitték.

A Broadwayt 25 éven át lenyűgöző, Tony-díjas musical az Oscar-díjas forgatókönyvíró, Bill Condon (Istenek és szörnyek, Chicago) első rendezése olyan sztárokkal, mint az Oscar-díjas Jamie Foxx (Ray), az énekes Beyoncé Knowles, Eddie Murphy, vagy Jennifer Hudson, aki az American Idol, vagyis az amerikai Megasztár döntőse volt. Hudson a filmben nyújtott alakításáért idén elnyerte a legjobb női epizódszereplőnek járó Oscar-díjat, és a film - további hat Oscar-jelölés mellett - a legjobb hangkeverésért járó arany szobrocskát is megkapta!