Jó szórakozást Orbán!   2022. máj. 25. szerda | | 21. hét | Internet-idő: @854 
  

  

 


 
 
©Video Brothers Kft.  2005-2014Beethoven árnyékában
(Copying Beethoven)


 DVD-n   

Kiadás: 2006.

Játékidő: 104 perc

Rendező:
Agnieszka Holland

Főszereplők:
Ed Harris
Diane Kruger
Matthew Goode
Joe Anderson

Műfaj:
kosztümös

Hang:
magyar 5.1 Dolby Digital
angol 5.1 Dolby Digital
cseh 5.1 Dolby Digital

Feliratok:
magyar, angol, cseh

 Ed Harris

 Diane Kruger

Tartalom:

A film, a művész utolsó évét mutatja be.
Beethoven 9. Szimfóniája éppen bemutatás előtt áll, de még nincs befejezett állapotban.A zeneszerző kiadója segítség után néz. Egy másolóra van szüksége, aki Beethoven (Ed Harris) olvashatatlan kézírását átmásolja, így téve olvashatóvá segítve ezzel a betegeskedő Zsenit. Schlemmer, a kiadó,egy fiatal hölgyet talál, aki maga is zenei tanulmányokat folytat a Bécsi Zenei Konzervatóriumban..

Anna Holz (Diane Kruger) a lehetőséget Isten ajándékának tekinti, és természetesen kapva kap az alkalmon, és legyőzve Beethoventől való félelmét elfogadja a munkát, annak ellenére, hogy figyelmeztetik, az öreg Mester egy szörnyeteg.Anna, munkája során szembesül félelmeivel, de mindenáron be akarja bizonyítani az öregedő művésznek, hogy ő is tehetséges zeneszerző. Éppen ezért veszi a bátorságot, és egyszerűen belejavít Beethoven munkájába.

Beethoven a 9. Szimfónia készítése alatt nagyon sokat bajlódott a vonósnégyes résszel, mert nem találta a legmegfelelőbb megoldást. Anna segítsége - melyet a zeneszerző először nem fogad el, és mogorva viselkedésével inkább elüldözni akarja a lányt - a legjobbkor jön.Az idős művész ráébred arra, hogy Anna sokkal többet jelent neki, mint egy puszta segítőt, de viselkedése közös munkájuk során elüldözi a lányt Bécsből.

Beethoven szenved, szüksége van Annára, aki egy régi kapcsolatában keres menedéket, de a szenvedély mely összekapcsolta a két zeneszerzőt munkájuk során erősebb, és visszatér, hogy befejezze közös művüket. Bécsbe visszatérve már a haldokló Beethovent találja, aki lediktálja neki a még hiányzó részeket. A földkerekség legtökéletesebb szimfóniája, melyet Beethoven már süketen komponált elkészül. A világ egyik legnagyobb zeneszerzőjének kétségkívül legnagyobb műve tökéletesre sikeredik, hála egy hölgynek, Beethoven Múzsájának.