Jó szórakozást Fábián, Sebestyén!   2021. jan. 20. szerda | | 03. hét | Internet-idő: @580 
  

  

 


 
 
©Video Brothers Kft.  2005-2014Charlie Wilson háborúja
(Charlie Wilsons War)


 DVD-n   

Kiadás: 2007.

Játékidő: 102 perc

Rendező:
Mike Nichols

Főszereplők:
Tom Hanks
Julia Roberts
Philip Seymour Hoffman
Amy Adams

Műfaj:
politikai, dráma, thriller

Hang:
magyar 5.1 Dolby Digital
angol 5.1 Dolby Digital

Feliratok:
magyar, angol

 Tom Hanks

 Julia Roberts

 Amy Adams

Tartalom:

Charlie Wilson texasi kongresszusi képviselő volt, egy agglegény, akinek �ulatozós Charlie�álarca mögött ott lapult a ravasz politikusi elme, a mély hazaszeretet, és az elnyomottak iránti részvét. A �0-as évek elején az egyre terjeszkedő szovjet megszállás nyomán ez az elnyomott Afganisztán volt. Charlie régi barátja, gyakori pártfogója és alkalmi szeretője volt Joanne Herring, Texas egyik leggazdagabb asszonya, a szenvedélyes antikommunista. Mivel úgy gondolta, hogy az Afganisztán megszállására adott amerikai válasz igencsak vérszegény, arra ösztökélte Charlie-t, hogy tegye meg a szabadságharcosokért azt, amire más nem képes: biztosítson pénzt és fegyvert a szovjet agresszorok kiűzéséhez.

Charlie segítőtársa a hadműveletben Gust Avrakotos CIA ügynök, akit nem kellett nagyon bíztatni, ha arról volt szó, hogy keresztbe tegyen a főnökeinek, akik nem ismerték el a munkáját.

A hihetetlen akció eredményeképpen az Egyesült Államok a kezdeti 5 millió dollár helyett végül már egy milliárd dollárral támogatta évente az afgánokat, és ennek köszönhető, hogy a Vörös Hadsereg végül kivonult Afganisztánból.

A film forgatókönyvét - George Crile könyve alapján - Aaron Sorkin (Az elnök emberei, A színfalak mögött, Szerelem a Fehér Házban, Egy becsületbeli ügy) írta!