Jó szórakozást Sára, Márió!   2021. jan. 19. kedd | | 03. hét | Internet-idő: @270 
  

  

 


 
 
©Video Brothers Kft.  2005-2014Carandiru
(Carandiru)
 Akciós áron kölcsönözhető


 DVD-n   

Kiadás: 2003.

Játékidő: 148 perc

Rendező:
Hector Babenco

Főszereplők:
Milton Gonçalves
Ivan de Almeida
Luís Carlos Vasconcelos

Műfaj:
thriller, dráma

Hang:
spanyol 5.1 Dolby Digital
portugál 5.1 Dolby Digital

Feliratok:
magyar, angol, arab, cseh, dán, finn, görög, héber, holland, izland, lengyel, norvég, portugál, spanyol, svéd

Tartalom:

A Carandiru a világ egyik legnagyobb gyűjtőfogháza volt, amely Sao Paolóban működött egészen 2002-ig. Legnagyobb kihasználtsága időszakában a 3000 férőhelyen 8000 rabot tartottak fogva. Akkor vált igazán hírhedtté, amikor 1992-ben, egy lázadás alkalmával 111 rabot koncoltak itt fel. Habár a rendőrség arra hivatkozott, hogy önvédelemből cselekedtek, egyetlen rendőr sem halt meg az összetűzés során.

A szentek, pornó-sztárok és focisták képeivel borított cellában két rab, Lula és Dagger között elrendezésre váró vita zajlik. A hangulat feszült, mindenki tudja, hogy a börtön belső törvényei kemények és szigorúak. Egy másik börtönlakó, Black Nigger, aki afféle "bíró" a rabok között felmerülő konfliktusok eldöntésében, még időben megoldja a kérdést. Így fogadhatják a nemrég érkezett Doktort, aki türelmetlenül várta már, hogy megkezdhesse önkéntes orvosi működését a fegyházban.

A forgatókönyv Drauzio Varella könyve nyomán készült. Varella 1989 és 2002 között a Carandiru börtön orvosaként teljesített szolgálatot. Hector Babenco onkológusa volt, a kezelések során mesélt a rendezőnek a tapasztalatairól. Az eredmény egy sikerkönyv és annak filmadaptációja volt. Babenco és stábja engedélyt kapott, hogy a valódi börtön falai között forgasson hat héten át, mielőtt az állam lebontotta az épületet.

Extrák:

Interaktív menük,
Közvetlen jelenetválasztás,
Werkfilm (így készült...),
Audiokommentár(ok),
Kimaradt jelenetek