Jó szórakozást Orbán!   2022. máj. 25. szerda | | 21. hét | Internet-idő: @816 
  

  

 


 
 
©Video Brothers Kft.  2005-2014Ördögi Színjáték - A Pap, a Várúr és a Boszorkány
(The Reckoning)
 Akciós áron kölcsönözhető


 DVD-n   

Kiadás: 2004.

Játékidő: 110 perc

Rendező:
Paul McGuigan

Főszereplők:
Paul Bettany
Willem Dafoe
Vincent Cassel
Brian Cox

Műfaj:
dráma, kosztümös , kalandfilm

Hang:
magyar 5.1 Dolby Digital
angol 5.1 Dolby Digital

Feliratok:
magyar

 Willem Dafoe

 Vincent Cassel

 Brian Cox

Tartalom:

Ez a film nem más, mint egy középkori környezetbe ültetett izgalmas és fordulatos bűnügyi történet. Nicholas (Paul Bettany – Egy csodálatos elme, Dogville, Lovagregény), a fiatal, jóképű pap nem süllyedhetett volna, mélyebbre. Nem elég, hogy szeretőt tartott, még annak férjét is meggyilkolta, amikor az megzavarta nem éppen az úr szolgálatában végzett pásztorkodás közben. Menekülni kényszerül és elvetődik egy erdőbe, ahol vándorszínészek táboroznak.

Ahogy megközelíti őket, hogy kiderítse kifélék-mifélék, szemtanúja lesz annak, ahogy Martin (Willem Dafoe – Az angol beteg, Lulu a hídon, A szakasz, Jézus utolsó megkísértése) éppen meggyilkolja a társulat vezetőjét. Találhatna-e jobb búvóhelyet magának, mint az állandóan úton lévő, személytelen színi társulat? Csatlakozik hozzájuk.
Vándorlásaik során elvetődnek Durham városkába. Durham arról nevezetes, hogy hűbérura, Lord Robert de Guise (Vincent Cassel – Farkasok szövetslége, Visszafordíthatatlan), a király hadvezérének vára, messze uralja a környéket.

A városban van valami a levegőben. A lakosok visszahúzódóak, nem nagyon sikerül felrázni őket, a máshol sikert aratott repertoárral. Mint kiderül, a városkát már régóta csak egyetlen téma izgatja: sorozatgyilkosságok történtek a közelmúltban. De most végre megvan a tettes. Martha, a néma javasasszony (Elvira Minguez). Hőseink tesznek egy utolsó kísérletet, hogy magukra vonják a figyelmet és a következő előadáson a sorozatgyilkosságról adnak elő egy darabot. A siker nemvárt. Ahogy zajlik az előadás a nézők bekiabálásaikkal folyamatosan alakítják a “forgatókönyvet”. Hamarosan kiderül, hogy semi sem úgy tötént, ahogy az a bíróságon elhangzott és a gyilkos még mindig szabadlábon van. Minél tovább tart az előadás, annál közelebb kerülünk az igazsághoz és annál inkább világossá válik hőseink előtt, hogy a tűzzel játszanak, de az eseményeket már régen nem ők irányítják.